TESS Products

Deze hoofdstellen zijn ontwikkeld door Tessa de Vrieze. 

De TESS hoofdstellen zijn zo ontworpen dat ze vriendelijk om het hoofd van het paard liggen. Veel paarden zijn erg gevoelig op de zenuwuiteinden aan het hoofd. De dikke padding van schaapsleer, die zowel onder het kopstuk als onder de neusriem zit, zorgt voor een betere drukverdeling. Hierdoor ondervindt het paard minder hinder van het hoofdstel. Tevens is het kopstuk anatomisch gevormd, om de oren meer plek en bewegingsvrijheid te geven.

Uiteraard staat het functionele en het comfort voorop bij de ontwikkeling van deze hoofdstellen, maar de looks zijn ook zeker niet vergeten! De hoofdstellen zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en kunnen tijdens het fitten ook geleverd worden met een speciale TESS frontriem met High End Crystals.

UNIQ Bridles

De hoofdstellen van UNIQ Bridles worden geleverd in losse onderdelen. Zo hebben we verschillende kopstukken, verschillende modellen -en hierin verschillende breedtes- neusriemen én verschillende lengtes bakstukken en keelriemen. Omdat ieder paard uniek is, ervaren ze allen ook andere druk vanuit een hoofdstel. We kunnen deze hoofdstellen per onderdeel opbouwen om het voor ieder paard optimaal comfortabel te maken.

Bij het testen van deze onderdelen beoordeel ik de aan- en ontspanning en de beweging van het paard, en verwissel ik de onderdelen steeds tot we de puzzel rond hebben.

De UNIQ Bridles zijn gemaakt van soepel leder, zijn te verkrijgen in de kleur zwart en worden geleverd met een prachtige classic EQRoos frontriem. Tegen meerprijs kan er uiteraard een andere EQRoos frontriem op, ook met High End Crystals.

HAPPY HORSE | HAPPY RIDER