Informatie bitfitting

Het kan soms voorkomen dat je even niet meer weet wat te doen. Je hebt het gevoel dat je niet verder komt in de training van je (jonge)paard, doordat je paard bijvoorbeeld ‘sterk’ aanvoelt in de aanleuning, je voelt vaker verzet, je paard kantelt, heeft vaker de mond open, etc. 

Problemen
Deze problemen kunnen natuurlijk allerlei oorzaken hebben. Het kan zijn dat er iets met de tanden is, dat je paard aan het wisselen is of bijvoorbeeld haken heeft. Het kan ook zijn dat er iets in het lichaam niet lekker zit, bijvoorbeeld spiergerelateerd of misschien wel een mankement in de achterhand wat zich aan de voorkant uit. Natuurlijk kan het ook aan het bit of hoofdstel liggen, wat niet lekker zit of niet fijn in de mond ligt en zo op plekken drukt waar het uiteindelijk pijn doet. 

Dit zijn overigens maar enkele voorbeelden en redenen waardoor je paard bepaalde uitingen heeft, maar er kunnen er natuurlijk zoveel meer zijn, ze kunnen alleen helaas niet praten. 

Hulp nodig?
Wanneer je twijfelt aan je bit/optoming, je wilt deskundige hulp of gewoon de puntjes op de i zetten, twijfel dan niet om contact met mij op te nemen! Een goed passend bit en hoofdstel is een echte must en ik kijk graag met je mee!  

Wil jij weten hoe ik te werk ga? Zie ‘Werkwijze & Tarieven’

HAPPY HORSE | HAPPY RIDER